Blog

Zakelijk tekenen

Hier vind je mijn hersenspinsels, tips en tricks op het gebied van zakelijk tekenen, visual recording en visueel (samen)werken. Om jou te inspireren om zelf aan de slag te gaan of mij in te schakelen, het blijft tenslotte business :-).

potloodje
Een tip om sneller te leren tekenen

Een tip om sneller te leren tekenen

Wil je sneller leren tekenen? Ik dit blogartikel deel ik een tip die voor mij in ieder geval goed werkt (en voor de meeste van mijn cursisten ook).

Waarom zakelijk tekenen?

Waarom zakelijk tekenen?

Zakelijk tekenen is het maken van eenvoudige tekeningen, die de kern van je verhaal uitbeelden. En dat is een ontzettend krachtige tool, omdat je met tekenen onder andere: Verheldert.  Met tekeningen leg je ingewikkelde ideeën simpel uit. Zonder misverstanden...

Wat doe jij nou eigenlijk?

Wat doe jij nou eigenlijk?

“Wat doe jij nou precies?” vragen mensen me weleens. En ik snap dat het niet altijd helemaal duidelijk is. Want ben de laatste jaren aardig opgeschoven… van marketing naar arbeidsmarktcommunicatie & copywriting, langs interne communicatie naar zakelijk tekenen,...

Nieuw: online cursus Zakelijk Tekenen

Nieuw: online cursus Zakelijk Tekenen

Op 13 mei gaat hij live, mijn online cursus Zakelijk Tekenen. As we speak stop ik er al mijn liefde en kennis van zakelijk tekenen in, zodat jij deze mooie skill op je eigen tempo kunt leren. Zakelijk tekenen is namelijk zo’n enorm toffe, veelzijdige vaardigheid, waar...

In the pocket: Leergang Faciliterend Leiderschap

In the pocket: Leergang Faciliterend Leiderschap

Begin dit jaar stapte ik in in de Leergang Faciliterend Leiderschap. Vijf dagen vol nieuwe werkvormen, interactie, leermomenten en vooral ook lol, die ik gisteren met een beetje weemoed afrondde. 

Een workshop zakelijk tekenen, dat kan (bijna) overal!

Een workshop zakelijk tekenen, dat kan (bijna) overal!

Een van de leuke dingen van mijn werk als zakelijk tekenaar vind ik dat je op zoveel verschillende plekken komt. Zo gaf ik vorige week een workshop zakelijk tekenen aan een team van APM Terminals. Niet in een fancy zaal, maar heerlijk nuchter in Café Postiljon in...

Cheatsheet Beweging & emotie

Cheatsheet Beweging & emotie

De enige manier om beter poppetjes in beweging en emoties te leren tekenen, is door het te doen. Om je op weg te helpen met oefenen, heb ik een cheatsheet gemaakt met 75 poppetjes in beweging en 25 emoties. Om over te trekken en na te tekenen.

Tekenen werkt. Zeker tijdens workshops

Tekenen werkt. Zeker tijdens workshops

Tekenen is een ontzettend krachtige tool om dingen zichtbaar te maken. Als ik een workshop faciliteer zet ik zakelijk tekenen dan ook altijd in. Ongeacht het onderwerp, werkt letterlijk laten zien wat je bedoelt vaak beter dan dit met woorden vertellen. Zeker als je...

Visual recording bij Imatech, een feestje!

Visual recording bij Imatech, een feestje!

Imatech had een feestje te vieren en nodigde daar mij en Roel Pot voor uit. Roel als avondvoorzitter om de avond van een Rotterdams tintje te voorzien. Mij als visual recorder of live tekenaar om de avond in tekening vast te leggen. En dat was een feestje! Van...

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

gratis-ebook-zakelijk-tekenen