Een workshop zakelijk tekenen, dat kan (bijna) overal!

24 jan 2024

Een van de leuke dingen van mijn werk als zakelijk tekenaar vind ik dat je op zoveel verschillende plekken komt. Zo gaf ik vorige week een workshop zakelijk tekenen aan een team van APM Terminals. Niet in een fancy zaal, maar heerlijk nuchter in Café Postiljon in Rotterdam.

Hoewel ik zelf jaren om de hoek bij dat café heb gewoond, was ik er nog nooit geweest. En het bleek een warm pareltje van gastvrijheid te zijn. Heerlijk!

De groep waaraan ik een workshop zakelijk tekenen moest geven was iets groter dan in eerste instantie verwacht, dus het was gezellig druk in de workshopruimte 🙂 Dat mocht de pret en het enthousiasme gelukkig niet drukken. En dat ik even was vergeten dat deze workshop in het Engels moest, gelukkig evenmin. Snel schakelen en improviseren maakt het leven leuker zullen we maar zeggen 🙂

Workshop zakelijk tekenen én toepassen

Dit team wilde niet alleen een workshop om kennis te maken met zakelijk tekenen. Ze wilden de skill ook meteen nuttig toepassen. Dus na een korte introductie en verschillende tekenoefeningen, gingen ze aan de slag. Opdracht: Teken “jouw werkveld over 5 jaar”.

Een aantal ging individueel aan de slag, een aantal samen met collega’s, en er werd hard gewerkt. Van het bepalen van de doelgroep en de kern van het verhaal dat verteld moest worden, tot het tekenen van alle begrippen zelf.

Ik heb zelden een groep gehad die zo serieus en geconcentreerd bezig was, dus ik kon alleen maar toekijken met een grote grijns. En her en der wat tips geven, mee tekenen en meedenken. Aan het eind had iedereen een plaat om te presenteren en dat werd dan ook volop gedaan.

Trots op het resultaat

En – zoals eigenlijk altijd – stonden mensen weer versteld van hun eigen kunnen en wilden een aantal mensen er echt mee aan de slag.

Dat is de kracht van zakelijk tekenen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hoi ik ben Claartje, communicatie expert turned zakelijk tekenaar!

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak te ver van de werkvloer af staan. Met mijn (zakelijke) tekeningen sla ik de hoognodige brug!

gratis-ebook-zakelijk-tekenen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met tips over verbinding creëren binnen je team en ontvang direct mijn e-book!

Na het lezen van dit e-book weet je:

  • Hoe tekenen werkt voor verbinding in je team.
  • Waarom je draagvlak mist als je geen gebruik maakt van visuele communicatie.
  • Wanneer tekenen werkt (en wanneer niet)
  • Wat je als eerste kunt tekenen om de verbinding in je team te vergroten.
  • Hoe je een goede, heldere tekening maakt.

Spoiler alert: je hoeft NIET te kunnen tekenen).

Lees hier verder!