In the pocket: Leergang Faciliterend Leiderschap

9 apr 2024

Ik vind het ontzettend leuk om mensen iets te leren, ze te helpen ergens inzicht in te krijgen of ze over een drempel heen te helpen. Maar dan wel op zo’n manier dat het hun reis is, en dat ze het zoveel mogelijk zélf doen. Maar hoe faciliteer je dat nu op een goede en vooral leuke, energieke manier? Daar wilde ik meer over weten….

Leergang Faciliterend Leiderschap van The Visual Connection

Deelnemers Leergang Faciliterend Leiderschap

En dus startte ik begin dit jaar met de Leergang Faciliterend Leiderschap van The Visual Connection. Vijf dagen vol nieuwe werkvormen, interactie, leermomenten en vooral ook lol, die ik gisteren met een beetje weemoed afrondde. 

Onderdeel van de Leergang waren:

 • Het ontwerpen van bijeenkomsten
 • De Workshopaanpak in 5 stappen
 • Een veilige omgeving creëren
 • Facilitatievaardigheden
 • Werkvormen
 • Groepsdynamica
 • Persoonlijke coaching

Het was een mooi avontuur waar ik toffe faciliteerbuddies aan overgehouden heb en een goed gevulde rugzak vol werkvormen, praktische kennis en tips!

Teamtraject Visueel samenwerken

Deze nieuwe kennis en ervaring komt samen met mijn ervaring als communicatieadviseur, copywriter, zakelijk tekenaar en trainer in mijn nieuwe teamtraject Visueel samenwerken

Hiermee leer ik teams om helder(der) te communiceren in tekst en tekening en om op een creatieve samen te werken aan innovatie en verandering. Want goede, heldere communicatie en fijn samenwerken zorgt voor verbinding. Iets wat in deze tijd harder nodig is dan ooit, toch?

Meer weten?

Ben je benieuwd of dit traject iets voor jou is? Kijk dan eens op deze pagina of stuur me een bericht!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hoi ik ben Claartje, communicatie expert turned zakelijk tekenaar!

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak te ver van de werkvloer af staan. Met mijn (zakelijke) tekeningen sla ik de hoognodige brug!

gratis-ebook-zakelijk-tekenen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met tips over verbinding creëren binnen je team en ontvang direct mijn e-book!

Na het lezen van dit e-book weet je:

 • Hoe tekenen werkt voor verbinding in je team.
 • Waarom je draagvlak mist als je geen gebruik maakt van visuele communicatie.
 • Wanneer tekenen werkt (en wanneer niet)
 • Wat je als eerste kunt tekenen om de verbinding in je team te vergroten.
 • Hoe je een goede, heldere tekening maakt.

Spoiler alert: je hoeft NIET te kunnen tekenen).

Lees hier verder!

Wat doe jij nou eigenlijk?

“Wat doe jij nou precies?” vragen mensen me weleens. En ik snap dat het niet altijd helemaal duidelijk is. Want ben de laatste jaren aardig...