Omdat je wil groeien en professionaliseren.
Maar óók die jonge hond wil blijven.

Leer visueel samenwerken met je team!

teampoppetjes die samen voor 1 doel gaan

Last van groeipijn?

Jullie begonnen als David tegen Goliath, klein en jong, schoppend tegen de gevestigde orde. Bewijzen dat het anders moest en kon. En dat is gelukt, jullie hebben succes en zijn snel gegroeid.

Maar met al die nieuwe medewerkers merk je wel dat de dynamiek verandert. Aan enthousiasme geen gebrek, maar aan richting soms wel. De visie verwatert, de neuzen gaan alle kanten op en zaken gaan steeds trager. Als je nu niets doet, zijn jullie straks zelf zo’n logge reus…

Hoe zorg je ervoor dat je dat jonge honden-DNA vasthoudt maar tegelijkertijd het speelveld ook duidelijk afbakent? Hoe krijg je zaken als visie, kernwaarden en processen uit hoofden en overgedragen? Want jij kunt inmiddels niet overal meer zelf bij zijn.

Top-down-communicatie en dikke documenten in Word, Powerpoint of Excel, je gruwt ervan. Een ander communicatiemiddel dan, zoals video of animatie?

Kan.

Maar het blijft van buiten naar binnen, een verhaal dat jij vertelt en waar je mensen naar luisteren. En dat wilde je nu juist niet.

Gelukkig kan het ook anders!

Ons brein begrijpt tekeningen zo’n 60.000 keer sneller dan tekst.
Tel uit je tijdswinst.

Stel je voor…

Dat je samen met je team de stip op de horizon schildert? Samen de strategie vormgeeft, de kernwaarden concreet maakt en de processen uittekent?

Dan is het verhaal niet van jou, maar van jou én je team. Samen geschetst, breed gedragen. De neuzen staan niet alleen dezelfde kant op, maar zijn eigenaar van het verhaal. En willen er dus voor in actie komen. Omdat ze weten dat het klopt.


Klinkt goed toch?

Ik neem je graag nog een stap verder mee…

Een goed visueel begin is het halve werk, maar ik neem je graag nog een stap verder mee. Want na het uittekenen van de belangrijkste richtinggevende informatie wil je dat deze ook tot leven komt in de rest van de organisatie. Je hebt heldere kaders, nu is het tijd voor creativiteit en samen innoveren.

Dat kan, als je echt visueel gaat samenwerken en de kracht van beeld inzet om ideeën uit te wisselen, te brainstormen, nieuwe oplossingen te bedenken en meer.

Hierbij combineren we de kracht van tekenen met visuele werkvormen en hulpmiddelen, en versterken we jullie gezamenlijke creativiteit, lerend vermogen en innovatievermogen.

Iets wat je terug gaat zien in het succes van de hele organisatie. Van onboarding tot exitgesprek en van eerste business-case tot externe investering.

Claartje van Tiel-Visser

Onderzoek wijst uit dat verandering vooral succesvol is als je mensen er vanaf het begin bij betrekt en ze mee kunnen denken en van elkaar leren.  

Het resultaat?

Door de hele organisatie zie je een betere communicatie en betere samenwerking.
Minder misverstanden, minder chaos. En meer focus, werkplezier, creativiteit en innovatie. En meer loyaliteit.

Precies wat je als groeiende organisatie nodig hebt.

teampoppetjes blij

Hoe pakken we dit aan?

Na je aanvraag plannen we een afspraak in en kom ik (gezellig) bij je langs.

1. Kennismaking

Samen kijken we waar je staat en wat jouw organisatie nodig heeft qua visuele communicatie en samenwerking.

2. Waar starten we?

Wat heeft de grootste prioriteit en wat komt daarna? Is het een verhaal, proces, teamplan, of iets anders?

3. Wat heb je nodig?

Welke tools hebben jij en jouw team nodig om dit samen (met én zonder mij) te gaan doen?

4. Deal or no deal

Ik maak een voorstel en jij geeft akkoord 😉

5. Samen aan de slag

Ik werk minimaal 3 maanden met jullie mee, van advies tot uitvoering, en verbeter samen met jullie  alle interne communicatie. 

6. Training

Ik deel al mijn kennis van marketing, visuele en verander-communicatie,   en visueel samenwerken, jullie slurpen deze op.

7. Ik ga verder

Als ik mezelf overbodig heb gemaakt, ga ik er weer vandoor, op naar een volgend team.

8. Visueel samenwerken gaat vanzelf

 Jullie communiceren beter en werken effectiever en creatiever samen. Op naar verdere groei! 

Kos’da?

 Dat weet ik pas exact als we elkaar uitgebreid gesproken hebben en ik precies weet wat jij en jouw team nodig hebben.
Maar denk aan een price-range van 9-15k voor 3 maanden.

Hiervoor heb je een trainer die je team coacht in visueel samenwerken, én heb je een senior communicatieadviseur die samen met jouw team de interne communicatie in tekst en beeld verbetert.

Deze aanpak werkt alleen als je er ruimte voor maakt, want de inzet van jou en je team is natuurlijk onmisbaar.
En voor de rest van de investering maak ik graag een offerte.

Claartje

Ben je er klaar voor?

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op!

Yes, tijd voor een nieuwe manier van werken!

Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

We hebben het druk, hoe passen we dit traject in de dagelijkse gang van zaken?

De eerste maand vraagt over het algemeen het meeste van je team, want dan vinden er een aantal workshops en trainingen plaats om mensen visueel vaardig te maken.

Daarna en daarnaast visualiseren we gaandeweg jullie communicatie en manier van werken. Samen kijken we iedere dag naar hoe we, met kleine tweaks, grote verandering kunnen maken.

Mijn team kan niet tekenen
Onzin. Meer kan ik er niet van maken. Iedereen kan namelijk tekenen, nog voor hij leert schrijven. Natuurlijk, de een heeft meer talent dan de ander. Maar om een boodschap kracht bij te zetten zijn een paar linnen soms al genoeg. De Nachtwacht is niet nodig. En ook niet nuttig, want veel te gedetailleerd, waardoor je hersenen zelf iets meer hoeven in te vullen. En dan dwalen ze al snel af.

Terug naar de kern van het verhaal: ik leer iedereen uit jouw team om zichzelf visueel verstaanbaar te maken. Na tientallen workshops weet ik dat dit lukt. En dat iedereen uiteindelijk versteld staat van zijn tekenkunsten (als het gaat om zakelijk tekenen).
Waarom maak jij niet gewoon die tekeningen?
Omdat ik er oprecht in geloof dat het sterker is als je dat zelf doet met je team. Natuurlijk kan ik zaken mooier voor je uitwerken als daar behoefte aan is.

Maar iets wat je zelf maakt met je team, waar je zelf achter staat en trots op kunt zijn, heeft nu eenmaal een grotere waarde.

We zien het voordeel van tekenen, maar zijn echt nog wel heel tekst based
Geen probleem. Visuele communicatie is een combinatie van tekst en beeld. Tekst is altijd nodig. Maar kan vaak wel veel korter als je beeld gebruikt. Met mijn ervaring als copywriter, gespecialiseerd in kernachtige communicatie, kan ik je daar ook bij helpen. En je team leren hoe ze de juiste teksten schrijven/gebruiken bij de juiste tekening. Die ze zelf hebben gemaakt.
Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is het verschil tussen visueel communiceren en visueel samenwerken?

In visuele communicatie gebruik je tekst en beeld om je boodschap krachtig over te brengen. 

Visueel samenwerken gaat een stapje verder. Naast visuele communicatie maak je ook gebruik van visuele hulpmidelen en technologieën om effectiever te brainstormen, ideeën te delen, complexe problemen op te lossen en gezamenlijke besluitvorming makkelijker te maken.

Waarom werkt visueel samenwerken zo goed?

Omdat we een aantal wetmatigheden combineren tot een effectieve manier van communiceren en samenwerken.

Visuele communicatie: Tekst met tekening is prettiger lezen, wordt sneller begrepen en langer onthouden. Daarbij heeft sommige informatie gewoon beeld nodig om begrijpelijk te zijn. Denk aan processen of abstracte begrippen.

Participatie: Mensen die actief betrokken zijn bij het creëren van een visie, doelstelling of werkwijze, voelen zich er mee verbonden. En alleen dan komen ze ervoor in actie. Samen tekenen is een enorm krachtige tool om dit voor elkaar te krijgen.

Creativiteit: Door tekst en tekening te combineren, spreek je verschillende hersenhelften aan. Daardoor ben je beter in staat verbindingen te leggen en wordt je creatiever.

Innovatie: Focus je met je team op één en hetzelfde beeld, dan bundel je de kracht van je teamleden op hetzelfde onderwerp. Daarmee heb je een groter oplossend vermogen. En dat versnelt en verbetert het innovatieproces.

Teamdialoog: Door een gezamenlijke visuele taal te ontwikkelen die je inzet in allerlei settings, zoals strategiesessies, vergaderingen en projectteams, verbeter je onderling begrip en  teamdialoog.

Kan het ook in 1 maand?
Nee. Verandering kost tijd. Als je echt visueel wilt gaan samenwerken, dan kost dat minimaal 3 maanden. In die tijd geef ik je team verschillende workshops waarin ze leren hoe ze zakelijk tekenen kunnen inzetten voor zowel communicatie, processen en het faciliteren van sessies.

Daarnaast maken we samen zoveel mogelijk interne communicatie in de organisatie visueel. Van onboarding-app tot heisessie en van kernwaarden tot werkprocessen. Op een manier dat jullie dit voort kunnen zetten, ook als ik er niet meer ben.

Ik heb nog drempelvrees... is er iets van een proefperiode mogelijk?
Wil je eerst een keer ervaren hoe sterk de kracht van visuele communicatie is en/of wie ik ben als trainer/facilitator? Boek dan de Workshop zakelijk tekenen, of de workshop Teken je Teamkracht.