Visual recording – ofwel live visueel verslagleggen – is improviseren. En een feestje!

3 jun 2024

Vorige week was ik samen met nog 4 andere zakelijk tekenaars bij de gemeente Dronten voor een visual recording. We maakten live een visueel verslag van een toekomstberaad, waarbij in verschillende groepen werd gebrainstormd over de toekomst van Dronten. Hiervoor waren een aantal pijlers bedacht en mensen konden zelf kiezen met welke pijler ze aan de slag wilden.  

Ik begon met één tafel, tot tekenaar Stefanie me waarschuwde: “Weet je dat die tafel daar het ook over jouw onderwerp heeft?” 

Oeps, nee… Even schakelen, want ineens heb ik niet één, maar twee tafels om te volgen en de kern van hun brainstorm visueel vast te leggen. Zo gaat dat met live tekenen tijdens bijeenkomsten, er loopt altijd wel iets anders dan gedacht. Gelukkig kon ik er op inspringen en van beide tafels de kern op papier zetten. Stiekem nog best trots op het eindresultaat (je ziet hieronder een mini stukje van de plaat). 

En het fijne van samenwerken met meerdere tekenaars tijdens een event is dat je de tekenervaring deelt, kunt overleggen, samen kunt voorbereiden en samen kunt ontladen na afloop. Soms is dat wel even nodig, zeker als je zoals tekenaar Yvonne ineens negen (!) tafels blijkt te hebben. 

Maar ook in je eentje is visual recorden ontzettend tof om te doen. De hyperfocus als je bezig bent. De positieve reacties van de mensen om je heen. En het resultaat als je klaar bent. Dat is echt een feestje!

De volgende die staat is de livedag van Instagram-expert Angela Lodder op 27 juni. Daar leg ik alle gedeelde kennis visueel vast, als handig naslagwerk voor de deelnemers. Een heel andere gelegenheid dan zo’n burgerberaad bij een gemeente, maar dat maakt het juist zo leuk. En leerzaam, want ik steek er zelf ook altijd weer wat van op. Zowel tekentechnisch, als inhoudelijk. 🙂

Dus heb je een event, heisessie of brainstorm en wil je alles wat voorbij komt live vastgelegd hebben? Op een manier dat het makkelijk terug te lezen is, mensen zich erin terugzien en direct helder is wat er allemaal is gezegd? Ik help je graag met het maken van een visual recording!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hoi ik ben Claartje, communicatie expert turned zakelijk tekenaar!

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak te ver van de werkvloer af staan. Met mijn (zakelijke) tekeningen sla ik de hoognodige brug!

gratis-ebook-zakelijk-tekenen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met tips over verbinding creëren binnen je team en ontvang direct mijn e-book!

Na het lezen van dit e-book weet je:

  • Hoe tekenen werkt voor verbinding in je team.
  • Waarom je draagvlak mist als je geen gebruik maakt van visuele communicatie.
  • Wanneer tekenen werkt (en wanneer niet)
  • Wat je als eerste kunt tekenen om de verbinding in je team te vergroten.
  • Hoe je een goede, heldere tekening maakt.

Spoiler alert: je hoeft NIET te kunnen tekenen).

Lees hier verder!