Wat doe jij nou eigenlijk?

14 apr 2024

“Wat doe jij nou precies?” vragen mensen me weleens. En ik snap dat het niet altijd helemaal duidelijk is. Want ben de laatste jaren aardig opgeschoven… van marketing naar arbeidsmarktcommunicatie & copywriting, langs interne communicatie naar zakelijk tekenen, trainen en faciliteren. Dus wat doe ik nou precies?

De rode draad in mijn werk is – bij alles wat ik doe – dat ik teams help de verbinding te versterken door heldere communicatie in tekst en tekening. En dan met name de communicatie over het waarom, het wat en het hoe van hun werk. En dat doe ik vanuit verschillende rollen:

Als facilitator

Als facilitator help ik jou en je team dan ook om het gesprek met elkaar aan te gaan. Over het doel van het team, waarom zijn jullie op aard? En hoe draagt iedereen daar individueel en jullie samen daar dan aan bij? Wat zijn jullie kernwaarden, hoe willen jullie de dingen doen? En hoe moet het proces eruit zien? 

Door verschillende – al dan niet visuele – werkvormen in te zetten, komt er een open en eerlijk gesprek en halen we de input van alle teamleden op. De aanwezigen, de stillere, de critici en de enthousiastelingen. Samen zoeken we naar de gemene delers, de beste ideeën. En tekenen we de stappen die gezet moeten worden uit.

Als visual recorder

Als visual recorder ben ik de vlieg op de muur tijdens bijeenkomsten die belangrijk zijn voor verbinding. Denk bijvoorbeeld aan heidagen, meet-ups, managementsessies, events of jaarvergaderingen. Dagen waarop veel informatie gedeeld wordt, plannen worden gemaakt en acties uitgedacht. Je wilt zo snel mogelijk een verslag van dat moment hebben, van wat er écht is gezegd. En liever niet in een ondoorgrondelijk word-document. Dus teken ik live op wat er die dag gezegd en gedaan wordt. Dit geeft gegarandeerd reactie en interactie én je hebt de dag erna een visueel verslag in je inbox.

Als zakelijk tekenaar 

Als zakelijk tekenaar weet ik hoe je jouw verhaal in een treffende tekening kunt uitbeelden. Want een beeld zegt meer dan 1000 woorden, waardoor een visuele boodschap beter wordt gezien, sneller verwerkt en beter blijft hangen.

Daarnaast versnelt beeldend werken ook jouw denkproces. Als je dingen uittekent zie je direct of er nog zaken ontbreken of anders moeten. Als zakelijk tekenaar help ik je hierbij.

Als copywriter

Een praatplaat is pas een praatplaat als er een verhaal bij verteld wordt. Met mijn ervaring als copywriter help ik je te zeggen wat je bedoelt in Clare taal. Kort en krachtig, concreet en zonder containerbegrippen.

Als communicatieadviseur

Vanuit mijn ervaring als communicatieadviseur denk ik met je mee over de te kiezen middelen voor je communicatie. Welke boodschap hebben jullie te vertellen en aan wie? Hoe bereiken we die mensen het beste en welk middel zet je in?

Als trainer

Als trainer geef ik je zoveel mogelijk kennis en kunde van bovenstaande zaken mee. Zodat je het ook zélf kunt als ik er niet meer ben. En zodat het hele proces echt van jou en je team wordt. Want samen bedenken = samen dragen = samen doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hoi ik ben Claartje, communicatie expert turned zakelijk tekenaar!

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak te ver van de werkvloer af staan. Met mijn (zakelijke) tekeningen sla ik de hoognodige brug!

gratis-ebook-zakelijk-tekenen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol met tips over verbinding creëren binnen je team en ontvang direct mijn e-book!

Na het lezen van dit e-book weet je:

  • Hoe tekenen werkt voor verbinding in je team.
  • Waarom je draagvlak mist als je geen gebruik maakt van visuele communicatie.
  • Wanneer tekenen werkt (en wanneer niet)
  • Wat je als eerste kunt tekenen om de verbinding in je team te vergroten.
  • Hoe je een goede, heldere tekening maakt.

Spoiler alert: je hoeft NIET te kunnen tekenen).

Lees hier verder!