Zakelijk tekenen op maat

Upgrade je interne communicatie!

teampoppetjes die samen voor 1 doel gaan

Maak je boodschap helder en aantrekkelijk, zodat je mensen ‘m begrijpen én onthouden. 

Je hebt een visie en wilt samen met je team vooruit, maar mán, het lijkt soms wel alsof je de enige bent die het snapt!

Hoe vaak je het ook al op papier hebt gezet, in Word, Excel, Powerpoint, you name it… je visie komt niet binnen en blijft niet hangen. En dus staan die neuzen nog steeds niet allemaal de goede kant op.

Je weet: dat moet anders. En dat kan!

Als zakelijk tekenaar met kennis van marketing, communicatie en copywriting maak ik de kern van jouw verhaal – samen met jou én je team – in één oogopslag helder. Al dan niet vergezeld van to-the-point tekst. Zo is jouw boodschap niet alleen meer van jou, begrijpen mensen deze en omarmen ze ‘m.

zakelijk-tekenen-quoteteken

 “Ik zie onze visie goed geïllustreerd terug in de visual die Claartje voor ons maakte! En ook de overige bestuursleden gaven positieve en leuke reacties terug met complimenten voor de tekenaar. We hebben hiermee een fijne plaat die we overal in kunnen zetten.”

Gill Pinchetti, bestuurder @Stichting Baarnhuis

Gill Pinchetti

Samen met jou maak ik je boodschap verrassend visueel en helder!

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Visie & missie
 • Doelstellingen en strategie
 • Sociaal contract
 • Analyses
 • Rapportages
 • Presentaties
 • Ontwikkelformulieren
 • Gespreksformats
 • Processen
 • Je huisstijl
 • Kaarten en uitnodigingen

Mensen zijn gemotiveerder aan het werk, als ze weten waar ze het voor doen.

Mensen werken prettiger als ze vertrouwen hebben en krijgen. En als ze zelf hun werk kunnen inrichten zoals dat bij hen past. Alleen moet het dan wel duidelijk zijn waar ze met hun collega’s naartoe werken. Wat hun manager van ze verwacht en andersom. Dat ze weten hoe ze verder kunnen groeien. De basis daarvoor is heldere communicatie. En laat dat nu mijn vak zijn :-). 

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak een ‘ver-van-het-bed-show’ zijn. Ik snap ook wat jij als manager te vertellen hebt. En hoe je mensen – met soms kleine dingen – boeit en bindt. Ik maak daarom de gezamenlijke ‘why, how, what (en what else)’ – graag zichtbaar, helder en herkenbaar. En ik geef je verrassende tools om er over in gesprek te blijven. Om je medewerkers aandacht te geven, op verschillende manieren, het hele jaar door. Hou je mensen betrokken én binnenboord. 

Als Rotterdammert doe ik dat op een efficiënte, pragmatische manier. Niet lullen maar poetsen luisteren is me op het lijf geschreven. Waardoor ik snel de kern boven tafel heb. De eerste lijnen zetten we vervolgens samen op papier, zodat jij er ook gevoel bij hebt. Het is tenslotte jouw verhaal in beeld. 

Claartje van Tiel-Visser

Beter samenwerken geeft meer werkplezier en maakt opstappen onaantrekkelijk.

Hoe pakken we dit aan?

Na je aanvraag plannen we een afspraak in en kom ik (gezellig) bij je langs.

1. Je boodschap

We bekijken samen welke boodschap jij wilt vertellen en wat er voor nodig is om deze binnen te laten komen.

2. Wat heb je nodig

We bepalen de benodigde communicatiekanalen en -uitingen.

3. Wat heb je al

We kijken grofweg wat je hiervan al in huis hebt en wat nog niet.

4. Deal or no deal

We stemmen de vorm, planning en prijs af en jij geeft akkoord ;))

5. Eerste opzet!

We destilleren samen de kern en maken een eerste schets. Ik werk deze verder uit voor de eerste uitingen.

6. Feedback

Jij en je team geven ongezouten feedback, ik maak aanpassingen en ik lever de definitieve versies aan.

7. Kijk jou gaan

Jij communiceert er verrassend visueel op los met je team 🙂

8. Een blij team!

Je mensen zijn geboeid en barsten van het werkplezier.

zakelijk-tekenen-quoteteken

Claartje heeft alle modellen voor mijn paper vertaald naar haar eigen tekenstijl. Zo passen ze bij elkaar én zijn ze veel leuker dan de originele versies. Daarnaast had ze aan enkele woorden genoeg om mijn eigen speeltuinmetafoor heel pakkend te tekenen. Deze tekeningen maken mijn paper tot een mooi geheel, ik ben er ontzettend blij mee!

Sylvia van der Kall, Adviseur Leiderschap en Inzetbaarheid @Mensely

Claartje

Gaan we die taaie teksten op de schop gooien?

Weg met wollige Word-documenten, eendimensionale Excelbestanden en propvolle Powerpoints. Samen zorgen we ervoor dat jouw boodschap wél gezien en begrepen wordt. Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op!

Yes, tijd om te upgraden!

Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Onze visie en missie zijn nog in progress

Dan kijk ik graag met je hoe ver je bent. Aanscherpen gaandeweg kan zeker (daar zijn tekeningen zelfs een fantastisch middel voor, want als er iets niet klopt, zie je dat direct), maar de basis moet wel staan.

Ik ben bang dat mijn medewerkers tekeningen kinderachtig vinden

Mijn ervaring is dat mensen snel enthousiast zijn, zeker als je ze betrekt bij het proces en het maken van de tekening. Iconen en symbolen uittekenen is iets waar de meeste mensen al wel aan gewend zijn. Getekende figuren (poppetjes) is vaak wat nieuwer. Maar daarin kan de gekozen tekenstijl ook echt verschil maken.

Leer je mij (of mijn team) ook zakelijk tekenen?

Graag! Want samen tekenen werkt nog beter dan dat ik het doe. En in the end is het natuurlijk gaaf om zelf verder te gaan waar ik gebleven ben. En samen tekenen heeft heel veel voordelen!

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik wil van start, maar waar beginnen we?

Dat bekijken we samen. Waar ligt nu jouw dringendste uitdaging? En welke volgt daarna? We bepalen samen de prioriteiten en ik maak een plan van aanpak + planning.

Ik heb net een nieuwe huisstijl, passen tekeningen daar wel bij?

Tekeningen zijn gelukkig heel flexibel en mijn stijl ook. Ik pas de tekenstijl dan ook aan op wat jij al in huis hebt. Tekeningen zijn daarnaast geen vervanging van je huisstijl, maar een mooie aanvulling.