Zakelijk tekenen op maat

Upgrade je interne communicatie!

teampoppetjes die samen voor 1 doel gaan

Maak je interne communicatie helder en aantrekkelijk en verhoog de betrokkenheid van je mensen.

De markt zit vast, werven kost tijd, gesprekken voeren kost tijd en inwerken nog meer. En die tijd, die heb je niet. Maar je merkt ook dat je mensen niet helemaal lekker samenwerken. Dat ze niet meer zo goed weten waar ze het voor doen en dat sommigen misschien al aan het rondkijken zijn.

Interne communicatie bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je medewerkers hebben bij het bedrijf en hun rol daarin. Door met zakelijk tekenen je communicatie aantrekkelijker en begrijpelijker te maken, komt je boodschap beter over, voelt iedereen zich meer verbonden en gezien. Waardoor er minder ge(job)hopt wordt.

zakelijk-tekenen-quoteteken

 “Ik zie onze visie goed geïllustreerd terug in de visual die Claartje voor ons maakte! En ook de overige bestuursleden gaven positieve en leuke reacties terug met complimenten voor de tekenaar. We hebben hiermee een fijne plaat die we overal in kunnen zetten.”

Gill Pinchetti, bestuurder @Stichting Baarnhuis

Gill Pinchetti

Ik maak al jouw documenten verrassend visueel en helder!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Visie & missie
  • Doelstellingen en strategie
  • Analyses
  • Rapportages
  • Presentaties
  • Ontwikkelformulieren
  • Gespreksformats
  • Processen
  • Je huisstijl
  • Kaarten en uitnodigingen

Mensen zijn gemotiveerder aan het werk, als ze weten waar ze het voor doen.

Mensen werken prettiger als ze vertrouwen hebben en krijgen. En als ze zelf hun werk kunnen inrichten zoals dat bij hen past. Alleen moet het dan wel duidelijk zijn waar ze met hun collega’s naartoe werken. Wat hun manager van ze verwacht en andersom. Dat ze weten hoe ze verder kunnen groeien. De basis daarvoor is heldere communicatie. En laat dat nu mijn vak zijn :-). 

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing, arbeidsmarkt- en interne communicatie snap ik waarom visie, missie, doelstellingen en strategieën vaak een ‘ver-van-het-bed-show’ zijn. Ik snap ook wat jij als manager te vertellen hebt. En hoe je mensen – met soms kleine dingen – boeit en bindt. Ik maak daarom de gezamenlijke ‘why, how, what (en what else)’ – graag zichtbaar, helder en herkenbaar. En ik geef je verrassende tools om er over in gesprek te blijven. Om je medewerkers aandacht te geven, op verschillende manieren, het hele jaar door. Hou je mensen betrokken én binnenboord. 

Als Rotterdammert doe ik dat op een efficiënte, pragmatische manier. Niet lullen maar poetsen luisteren is me op het lijf geschreven. Waardoor ik snel de kern boven tafel heb en de eerste lijnen op papier. 

Claartje van Tiel-Visser

Beter samenwerken geeft meer werkplezier en maakt opstappen onaantrekkelijk.

Hoe pakken we dit aan?

Na je aanvraag plannen we een afspraak in en kom ik (gezellig) bij je langs.

1. Je boodschap

We bekijken samen welke boodschap jij wilt overbrengen.

2. Wat heb je nodig

We bepalen de benodigde communicatie-uitingen.

3. Wat heb je al

We kijken grofweg wat je hiervan al in huis hebt en wat nog niet.

4. Deal or no deal

We stemmen de vorm, planning en prijs af en jij geeft akkoord (als t goed is ;))

5. Eerste opzet!

Ik ga aan de slag en kom met een eerste opzet van alle uitingen.

6. Feedback

Jij geeft ongezouten feedback, ik maak aanpassingen en ik lever jou de definitieve versies aan.

7. Kijk jou gaan

Jij verrast je team en communiceert er verrassend visueel op los 🙂

8. Een blij team!

Je werknemers zijn geboeid en barsten van het werkplezier.

zakelijk-tekenen-quoteteken

Claartje heeft alle modellen voor mijn paper vertaald naar haar eigen tekenstijl. Zo passen ze bij elkaar én zijn ze veel leuker dan de originele versies. Daarnaast had ze aan enkele woorden genoeg om mijn eigen speeltuinmetafoor heel pakkend te tekenen. Deze tekeningen maken mijn paper tot een mooi geheel, ik ben er ontzettend blij mee!

Sylvia van der Kall, Adviseur Leiderschap en Inzetbaarheid @Mensely

Claartje

Gaan we die droge communicatie op de schop gooien?

Je team kan wel wat flow gebruiken en het is tijd om hier een leidende rol in te pakken. Samen zorgen we ervoor dat jouw uitingen nu wél gelezen worden, en ook nog eens actief toegepast. Laat hieronder je gegevens achter en we plannen een afspraak in!

Yes, tijd om te upgraden!

Veelgestelde vragen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Onze visie en missie zijn nog in progress

Dan kijk ik graag met je hoe ver je bent. Aanscherpen gaandeweg kan zeker (daar zijn tekeningen zelfs een fantastisch middel voor, want als er iets niet klopt, zie je dat direct), maar de basis moet wel staan.

Ik ben bang dat mijn medewerkers tekeningen kinderachtig vinden

Het kan natuurlijk zijn dat je mensen nog even moeten wennen aan de stijl en het idee. Mijn ervaring is echter dat mensen snel enthousiast zijn, zeker als je ze betrekt bij het proces. Iconen en symbolen uittekenen is iets waar de meeste mensen al wel aan gewend zijn. Getekende figuren (poppetjes) is vaak wat nieuwer. Maar daarin kan de gekozen tekenstijl ook echt verschil maken.

Leer je mij (of mijn team) ook zakelijk tekenen?

Als jij dat wil, kan dat zeker. Graag zelfs, want in the end is het natuurlijk gaaf om zelf verder te gaan waar ik gebleven ben. En samen tekenen heeft heel veel voordelen!

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik wil van start, maar waar beginnen we?

Dat bekijken we samen. Waar ligt nu jouw dringendste uitdaging? En welke volgt daarna? We bepalen samen de prioriteiten en ik maak een plan van aanpak + planning.

Ik heb net een nieuwe huisstijl, passen tekeningen daar wel bij?

Tekeningen zijn gelukkig heel flexibel en mijn stijl ook. Ik pas de tekenstijl dan ook aan op wat jij al in huis hebt. Tekeningen zijn daarnaast geen vervanging van je huisstijl, maar een mooie aanvulling.