Stop zinloos vergadergeweld

Krijg weer grip op je vergaderingen met zakelijk tekenen

Ken je dat?

Je organiseert een vergadering, stuurt een agenda-uitnodiging met alle voorbereidende stukken. De dag van de vergadering heb je er zin in, jullie gaan spijkers met koppen slaan en daarna voortvarend aan de slag! 

Tot je teamleden binnen druppelen, mondjesmaat op tijd, druk met andere zaken en bepaald niet voorbereid. 

Vol goede moed begin je je presentatie, maar je teamleden zitten meer op hun telefoon te scrollen dan dat ze luisteren. Krijg je er wel input uit, dan vliegt de discussie al snel alle kanten op. Mensen begrijpen elkaar over en weer niet en dwalen steeds weer af van waar het over moet gaan.

Na afloop blijf je zitten met een onbevredigend gevoel. Je had met een duidelijker actieplan de deur uit willen gaan. Nu zijn de doelen en verwachtingen nog steeds niet helder en heb je het gevoel dat je zowel je eigen tijd, als die van je mensen hebt verspild. 

Herkenbaar? Tijd om een streep te zetten door deze manier van vergaderen!

Je team visueel aan de muur!
brainstormend team

Stel je voor…

Je hebt zin in de volgende vergadering, net als je teamleden. Omdat een vergadering je echt iets oplevert. In de eerste plaats misschien de juiste actiepunten, maar daarnaast ook verbinding. Jij en je teamleden vormen een team, dat snel een efficiënt de koppen bij elkaar steekt en vervolgens aan de slag gaat om resultaten te behalen. Of het nu om offline of online vergaderen gaat.

Omdat jij en je team bij iedere vergadering het doel helder hebben. Ofwel: waarom deze in de agenda staat.

Omdat jullie weten hoe je je moet voorbereiden

Omdat jullie tijdens de vergadering gefocust zijn en blijven op het doel.

Omdat iedereen gehoord en gezien wordt en een vergadering dus van jullie allemaal is.

Omdat de actiepunten helder zijn en zo worden vastgelegd dat ze blijven hangen.

Omdat vergaderen minder tijd kost, meer energie oplevert, en gewoon weer leuk wordt. 

Waardoor er weer ruimte en lucht in jouw agenda komt. Tijd om na te denken, kansen te zien en op te pakken. Om aandacht te besteden aan het werk dat je écht leuk vindt.

Krijg weer grip op je vergaderingen met zakelijk tekenen

 

brainstormend team

Wat ga je leren?

In deze cursus leer je hoe je met zakelijke tekeningen je (offline én online) vergaderingen efficiënter én leuker maakt, zowel in de voorbereiding, als tijdens de uitvoering en na afloop.

Je leert de wetenschappelijk bewezen effecten van zakelijk tekenen en hoe je met tekeningen: 

  • De aandacht trekt en vasthoudt
  • Structuur en focus brengt in je vergaderingen
  • Mensen betrekt en actief houdt
  • Creativiteit en innovatie stimuleert
  • Zorgt dat actiepunten helder zijn 
  • Notulen worden gelezen en actiepunten uitgevoerd

Prijs

Nu € 97,- i.p.v. € 197,-

Het resultaat

Aan het eind van deze cursus:

Worden jouw vergaderingen goed voorbereid omdat mensen weten wat het doel is en wat er van ze verwacht wordt.

Leveren jouw vergaderingen meer resultaat op omdat jullie focus houden, medewerkers betrokken zijn en actiepunten helder zijn.

Heb jij weer rust en ruimte in je agenda omdat vergaderingen minder tijd kosten en acties als vanzelf goed worden opgevolgd.

Globale inhoud van de cursus

Zakelijk tekenen helpt om de boodschap "voor je te zien"

De cursus bestaat uit modules met video’s, transcripts, templates en opdrachten. Je kunt ze chronologisch doorlopen, maar ook beginnen bij de module die je het meest aanspreekt. We starten met een live kick-off en vanaf dat moment krijg je ook direct toegang tot alle inhoud. So than.. the floor is yours.

Module 1: Zakelijk tekenen, zo doe je dat

Module 2: Zo bereid je je vergadering goed voor (en je deelnemers ook)

Module 3: Zo zorg je voor een goede structuur van je vergadering 

Module 4: Zo zorg je dat iedereen bijdraagt

Module 5: Zo zorg je dat mensen acties opvolgen

Module 6: Zet een streep door weerstand (bij jezelf en anderen)

Module 7: Zo maak je je werk digitaal

Module 8: Inspiratie om je creativiteit gaande te houden

Module 9: Live Q&A’s

zakelijk-tekenen-quoteteken

Ik heb een creatieve, energieke impuls bij mezelf aangeboord waarvan ik niet wist dat ik die had!

De cursus bevat veel informatie, het is erg fijn om vragen te kunnen stellen in de Q&A sessies en leuk om het werk in Huddle te delen en ook het werk van anderen te zien, dat inspireert!

Ik heb mijn tekenkunsten al in een brainstormsessie gebruikt en hele positieve feedback gekregen. Heel blij mee en ik ga zeker door met oefenen en toepassen 😊✍️

Sandra, Communicatieadviseur

zakelijk-tekenen-quoteteken

Dikke aanrader! Ik ben heel erg van taal en tekst, maar zelfs ik vind dat soms best veel en onoverzichtelijk. Dus daar wilde ik tekeningen voor inzetten, ondanks dat ik vind dat ik helemaal niet kan tekenen.

Maar verrassing 1: je hoeft niet te kunnen tekenen en verrassing 2: het valt wel mee met dat ‘niet kunnen’. Gewoon stap voor stap vanuit de basis aan de slag en oefenen, dan leer je vanzelf meer in plaatjes denken.

Heel leuk aan deze training vond ik dat ik verder echt aan de slag kon met de tekeningen die ík nodig heb voor mijn werk.

Ruimte genoeg om daarover te brainstormen. Daardoor heb ik plaatjes die 100% passend zijn bij mijn verhaal. Doei saaie powerpoints, welkom vrolijke, overzichtelijke flipovers!

Marjolein, Leefstijlcoach, -docent en -journalist

zakelijk-tekenen-quoteteken

Deze cursus heeft me al zoveel inzicht gegeven (ook in hoe het niet moet).

En heb het meteen in kunnen zetten tijdens een brainstorm, waarbij je echt merkt dat tekenen leuker, sneller en overzichtelijker werkt dan tekst.

Nu is het een kwestie van zorgen dat ik bij alles een beeld heb, zodat ik het snel kan tekenen!

Angela Palte-Goes, Projectassistent team Programmamanagement @NVM

zakelijk-tekenen-quoteteken

Ik rond de cursus precies binnen de 6 maanden af.

Ik vond het erg leuk om wat meer te oefenen en leren en hoop het vaker toe te gaan passen.

Naar aanleiding van de opdracht om de agenda van een overleg te tekenen heb ik al een verzoek binnen gekregen van onze commercieel directeur om wat te gaan tekenen 🙂

Lara, Consultant Healthcare, procesoptimalitatie in de zorg

Claartje van Tiel-Visser

Waarom zou je specifiek deze cursus doen?

It’s a one of a kind

Voor zover ik weet bestaat er nog geen cursus als deze. En dat terwijl echt iedereen zinloos vergadergeweld herkent en er zich aan ergert. Dus als jij verschil wilt maken met een nieuwe manier van werken, dan ben je aan het juiste adres!

Je kunt deze cursus volledig in je eigen tijd doen

Ja, we starten met een live online kick-off, maar als je daar niet bij kunt zijn, dan krijg je de opname. Wil je iedere week een oefening doen? Prima. Wil je alles binge-watchen op één avond? Ook goed. 

Niet lullen maar poetsen. 

Alle video’s en oefeningen hebben als insteek: praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Zelfs als je maar 1 of 2 dingen uit de cursus gaat doen, haal je al meer uit je vergaderingen. Laat staan als je alle tips in de praktijk brengt.

 Je krijgt mijn ervaring erbij cadeau

Deze cursus is gemaakt door iemand die heul veul vergaderingen heeft bijgewoond. En die letterlijk buikpijn krijgt van ingeschoten vergaderingen zonder duidelijk doel. Maar die ook ervaren heeft hoe je met tekeningen een positieve verandering teweeg brengt. Ik deel mijn successen en mijn mislukkingen, zodat jij die fouten niet meer hoeft te maken.

Ik help je eventuele bezwaren te tackelen

Verandering doorvoeren is spannend en je komt misschien weerstand tegen. Ook daar help ik je doorheen.

 

Wie ben ik dan?

Claartje van Tiel-Visser, aangenaam! Rotterdammert met ruim 15 jaar ervaring op de teller als zelfstandig marketingcommunicatiespecialist, arbeidsmarktcommunicatieadviseur en copywriter. En in al die jaren was er één ding waar ik me enorm aan ergerde: belangrijke informatie, bedoeld om mensen op één lijn te krijgen of tot actie aan te zetten, die niet overkwam. Dikke documenten die in lades verdwenen, maar ook vergaderingen vol wollige taal en weinig actie. 


Tot ik kennis maakte met zakelijk tekenen als oplossing voor dit probleem. Want beeld trekt de aandacht, verheldert, komt tot de kern, brengt emotie over en zorgt daardoor dat mensen informatie zien, snel verwerken én onthouden. En daar kun je je eigen werk én dat van anderen zoveel leuker en makkelijker maken dat het ongelofelijk is dat het niet meer wordt gedaan.  

Claartje

En voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor jou als manager, teamleider, projectmanager, of andere professional
die regelmatig vergaderingen organiseert waar te weinig resultaat uit komt.

teampoppetjes blij
brainstormend team

Zo werkt de cursus

Stap 1: We starten met een live online kick-off op donderdag 20 juni 2024 om 9:00 uur waarin ik je de basis van zakelijk tekenen leer. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, geen paniek, je krijgt toegang tot een opname van deze sessie.

Stap 2: Vanaf dat moment heb je ook toegang tot alle video’s, opdrachten, tips en templates. 

Daarmee kun je aan de slag in je eigen volgorde en op de momenten dat het jou uitkomt. Je houdt tot een jaar na de kick-off toegang tot alle modules. 

Stap 3: Op dinsdag 2 juli en vrijdag 26 juli gaan we online aan de slag met een leuke opdracht en kun je me al jouw vragen stellen tijdens een online oefen-en-Q&A-sessie. Ook deze sessies worden opgenomen en kun je later terugkijken.

potloodje

Waarom zou je NU meedoen?

Deze ronde kost de cursus € 97,- (ex btw) in plaats van € 197,-.

Je hebt ‘m dus voor een hele lage prijs, na deze ronde gaat de prijs omhoog.

Claartje

Ja, ik doe mee!

Top! Met deze cursus krijg je grip op je vergaderingen omdat je leert hoe zakelijke tekeningen je vergaderingen efficiënter én leuker maken. Zowel in de voorbereiding, als tijdens de uitvoering en na afloop. 

Ik geef je al mijn kennis en kunde in deze cursus zodat jij straks weer met plezier én resultaat vergadert. Schrijf je nu in, dan zie ik je 5 april 2024 online!

Veelgestelde vragen

DUMMY - niet verwijderen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ik kan de livesessies niet, is dat erg?

Nee, de livesessies worden opgenomen, dus mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je ze terugkijken.

 

Hoe lang duurt de cursus?

Dat is aan jou. Je hebt een half jaar toegang tot alle modules, vanaf de live online kick-off. Daarna kun je alles in één avond binge-watchen, of meer gefaseerd aan de slag met de inhoud. Dat is helemaal aan jou!

 

Ik organiseer zelf geen vergaderingen, maar woon ze wel bij, is deze cursus voor mij ook nuttig?

Ja, alhoewel je in eerste instantie iets minder invloed hebt op het verloop van de vergadering, kun je wel verandering aanbrengen. Door voor jezelf tekenen in te zetten om scherp te krijgen wat er besproken en door vervolgens aan anderen te laten zien wat de uitkomsten zijn. Jij kunt met jouw tekeningen zichtbaar maken waar het aan schort. En je hebt de kennis om het anders aan te pakken en daarover te adviseren.

 

DUMMY - niet verwijderen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat als ik de cursus niks vindt?

Ik heb uiteraard al mijn kennis en liefde in deze cursus gestopt, maar het kan zijn dat je er niets mee kunt. Laat het me weten, dan kijk ik graag samen met je naar een oplossing.

 

Kan ik de cursus aftrekken als zakelijke kosten?

Zeker, zodra je via de website bestelt ontvangt je direct een btw-factuur met alle vereisten voor verwerking in een zakelijke administratie.  

 

Mijn werkgever betaalt, kan ik ook via overboeking betalen?

Natuurlijk, stuur dan even een mailtje naar claartje@tekenenwerkt.nl en ik stuur je een factuur die je door je werkgever kunt laten betalen via overschrijving.